Zkuste alternativu a zamilujte si rýžové mléko

Rostlinná mléka milují nejen vegani, ale i stále více lidí, jež se snaží stravovat zdravě, jim začíná přicházet na chuť. A to je jedině dobře, protože podle mnoha odborníků jsou rostlinná mléka daleko zdravější, nežli mléko kravské – to způsobuje překyselení organismu a způsobuje zahlenění.

Ačkoli rostlinné mléko není přímo mléko, ale spíše rostlinný nápoj, má našemu zdraví hodně co nabídnout. My se dnes společně zaměříme na jeden z nejoblíbenějších druhů – konkrétně na rýžové mléko, které byste si měli zamilovat!

Proč byste si měli zamilovat rýžové mléko?

Rýžové mléko se vyrábí z vařené rýže. Na první pohled možná působí obyčejně, ale jakmile jej jednou ochutnáte, budete ho zbožňovat. Dobrou zprávou je, že rýžové mléko seženete v každém obchodě se zdravou výživou, ale vyrobit si ho můžete i doma – je to jednoduché a zvládne to úplně každý. Navíc vám podomácku vyrobené rýžové mléko ušetří spoustu peněz. A to zní fajn, ne?

Akce Yves-rocher, získejte až 60% slevy na Líčení

Teď už si společně prozradíme několik dobrých důvodů, pro které byste si měli zamilovat rýžové mléko.

Důvod první: nemá v sobě žádný cholesterol

Prvním důvodem, pro který budete rýžové mléko zbožňovat, je nulová přítomnost cholesterolu. To určitě ocení nejen ti z vás, jež se snažíte zhubnout, ale rádi budou určitě i ti, kteří se stravují zdravě a chtějí pro své tělo jen to nejlepší. Rýžové mléko neobsahuje žádný cholesterol, což značí o jediném: je zdravé a tělu prospěšné!

Důvod druhý: pozitivně působí na kosti

Věděli jste, že se v rýžovém mléce nachází celá řada důležitých minerálů, mezi nimiž najdete například vápník, železo či hořčík a díky tomu má pozitivní vliv na kosti? Právě tato kombinace, společně s vitamínem D, snižuje riziko vzniku nepříjemné osteoporózy.

Důvod třetí: široké využití

Výhodou rýžového mléka je jeho neutrální chuť, díky které jej můžete využít na nespočet způsobů. Dá se použít do mnoha pokrmů, takže záleží jen na vás, jak s ním budete v kuchyni pracovat a do jakých jídel se jej rozhodnete použít.

Důvod čtvrtý: podporuje správné trávení

Aby toho nebylo málo, musíme zde vyzdvihnout další benefit tohoto lidmi tolik oblíbeného rostlinného mléka – podporuje trávení. Měli byste vědět, že rýžové mléko nezatěžuje trávicí systém na rozdíl od živočišného mléka. Zároveň pozitivně působí na bakteriální prostředí střev, které chrání před infekcí.

Důvod pátý: má příznivý vliv na pokožku

Na závěr ještě jeden důvod, který ocení především ženy. Rýžové mléko má dobrý vliv na vzhled pokožky. Obsahuje totiž látky, které naši pokožku ochraňují, zároveň dokáže zpomalit vznik nežádoucích vrásek, kterých se nejedna žena obává. Stejně tak snižuje riziko vzniku nevzhledných stařeckých skvrn, které na sebevědomí zrovna dvakrát nepřidají.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email




Další zajímavé články

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial